در این مطلب به معرفی انواع هندزفری و هدفون میپردازیم و تفاوت آنها را بررسی می‌کنیم. هندزفری‌ها و هدفون‌ها دستگاهایی هستند که طراحی شدند تا به وسیله آنها بدون به دست گرفتن تلفن، مکالمه برقرار کرد و با داشتن فضای شخصی صدای آهنگ، فیلم و ... را شنید بدون اینکه بقیه آن را بشنوند. 

اختراع این دستگاه‌ها کمک بزرگی به بشریت در عصر تکنولوژی کرد. با وجود این دستگاه‌ها علاوه بر حفظ حریم شخصی، فرد می‌تواند در حین مکالمه با تلفن همراه خود نیز کار کند. مدل‌های مختلف هدفون و هندزفری در انواع سایزها و مدل‌ها  ارائه شده است تا افراد با سلیقه‌های مختلف از آنها بهره ببرند. 

در سالهای اخیر هندزفری‌ها بیشتر به سمت راحتی و بی‌سیم بودن رفتند. تقریبا حدود 14 نوع هدفون و هندزفری تولید شده است که تفاوت‌های اساسی و جزئی باهم دارند. در ادامه به معرفی انواع آنها می‌پردازیم. 

هدفون‌های روی گوشی مدل Over-Ear

هدفون‌های روی گوشی یا دور گردنی (چراکه دور گردن نیز قرار می‌گیرند) رایج ترین مدل‌های هدفون هستند. سایز این هدفون‌ها بزرگ هستند و توسط یک هدبند دو گوشی را که روی گوش قرار می‌گیرند را به هم متصل می‌کند. این هدفون‌ها هم با سیم و هم با بلوتوث به گوشی وصل می‌شوند. این هدفون مناسب کارگردان‌های استودیویی است چون با کیفیت بالای صدای هدفون روگوشی، صدای طبیعی و دقیق از میکس‌ها را برای آنها ارائه می‌دهد. 

از فواید این هدفون‌ها می‌توان به راحتی آنها اشاره کرد. بالشتک‌های درشتی که کاملا گوش را می‌پوشانند، بسیار راحت هستند. این بالشتک‌ها از جنس چرم هستند و بهترین عایق صدای بیرون هستند. کیفیت صدای این هدفون‌ها نسبت به ایربادزها خیلی بهتر است و بهترین کیفیت صدا را در بین هندزفری‌ها و هدفون‌ها دارد.

از معایب این هدفون‌ها می‌توان به قیمت نسبتا گران آنها اشاره کرد. حمل این هدفون‌ها به دلیل سایز بررگشان کمی سخت است البته نوع تاشوی آنها ارائه شده است. نوع قیمت پایین این هدفون روی گوشی باعث درد ناحیه گوش می‌شود چراکه تقریبا سنگین است. 

آیکون

   برای مشاهده لیست قیمت گوشی موبایل نوکیا کلیک کنید

هدفون‌های روی گوشی مدل On-Ear

این هدفون‌ها دقیقا مانند هدفون‌های Over-Ear هستند با این تفاوت که اندازه گوشی‌های آن کوچک تر است و به جای اینکه تمام ناحیه دور گوش را بگیرد، روی لاله گوش سوار می‌شود. پایداری روی گوش و حمل این مدل ها راحت تر از  مدل Over-Ear است. آناتومی لاله گوش انسان صاف نیست و این هدفون‌ها به صورت کامل روی گوش چفت نمی‌شوند، بنابراین در برابر صدای بیرون عایق کامل نیستند. همچنین باعث عرق کردن گوش می‌شوند. 

هدفون بی‌سیم 

این هدفون‌ها بی‌سیم هستند و توسط یه محفظه شارژر به راحتی حمل و در عین حال شارژ می‌شوند. این مدل از هندزفری و هدفون به وسیله بلوتوث به موبایل یا سیستم متصل می‌شوند. این هدفون‌ها با گوشی‌های سیلیکونی به خوبی داخل گوش قرار می‌گیرند و عایق خیلی خوب صدا هستند. 

کیفیت صدای این هدفون‌ها فوق‌العاده قوی و دقیق است و به دلیل طراحی آرگونومیک آنها، بسیار راحت هستند و پایداری بالایی دارند پس در هنگام ورزش و پیاده روی گزینه مناسبی می‌باشند. این هدفون‌ها به راحتی در جیب جا می‌گیرند و حمل آنها بسیار راحت است. بیشتر این هدفون‌ها ضدآب ساخته می‌شوند و عمر مفید باتری آنها به طور متوسط 6 تا 7 ساعت است. 

هدفون بی‌سیم با کابل

این هدفون‌ها بی‌سیم هستند و دقیقا مانند هدفون بی‌سیم از طریق بلوتوث عمل می‌کنند با این تفاوت که این مدل از هدفون‌ها کابلی دارند که گوشی سمت راست و چپ رابه هم متصل می‌کند. مزیت و معایب این هدفون‌ها مثل ظاهر و عملکردشان، همانند هدفون بی‌سیم است با این تفاوت که استقامت آنها به دلیل کابلی که دارد، بیشتر است. این مدل برای کسانی که هنگام تمرین نگران هستند که هدفون آنها از گوششان بیفتد، مناسب است.

هدفون سیمی یا هندزفری کابلی

هندزفری و هدفون سیمی رایج‌ترین نوع هدفون‎‌‌ها هستند. این نوع هدفون‎‌‌ها دارای سیم هستند و از طریق سیم به موبایل و سیستم متصل می‌شوند. هندزفری‎‎‌ها دارای انواع مدل سری گوشی هستند و به خوبی داخل گوش قرار می‌‌گیرند پس عایق صدای خوبی هستند. پایداری و موندن آنها روی گوش نسبتا بالاست. ارزان ترین هدفون‌ها، هندزفری‌ها هستند. 

از معایب هندزفری کابلی می‌توان به خراب شدن کابل‌ها اشاره کرد. کابل‌ها با کشیده شدن و خم شدن سریعا دچار اختلال و پارگی می‌شوند. کابل‌ها به شدت اعصاب خورد کن هستند، با گیر کردن به لباس، دستگیره و ... کابل‌ها از گوش و یا گوشی جدا می‌شوند. هندزفری‌ها ضد آب نیستند و در برابر تماس آب خراب می‌شوند. 

هدفون کلاسیک 

بعد از  هندزفری، بادز پرطرفدارترین‌ها در دنیای هندزفری و هدفون هستند. بادزها جلوی مجرای گوش قرار می‌گیرند. بادزها بی‌سیم هستند و از طریق بلوتوث اتصال برقرار می‌کنند. یکی از مزایای این هدفون‌ها راحتی آنها در گوش است و چون کامل در مجرای گوش قرار می‌گیرند، عایق صدای بیرون هستند و باعث عرق کردن گوش نمی‌شوند.

 انواع مختلفی از بادز تولید شده است که اشکال مختلفی دارند و دارای قابلیت‌هایی نظیر ضدآب، ضد تعریق، نویز کنسلینگ و ... هستند. نویز کنسلینگ یا حذف نویز فعال، صداهای مزاحم اطراف را حذف می‌کنند. بادزها طراحی ظریف‌تر از هدفون‌های بی‌سیم دارند و با محفظه شارژر به راحتی جابه‌جا و شارژ می‌شوند. عمر مفید باتری آنها همانند هدفون بی‌سیم به طور متوسط 6 تا 7 ساعت است.

هدفون‌ها با هدایت استخوانی

صدا می‌تواند از طریق استخوان جمجمه به گوش داخلی (حلزون گوش) هدایت پیدا کند. شنیدن صدا از طریق هدایت استخوانی امری واقعی و ممکن است و حتی ناشنوا و کم شنوا که آسیبی در ناحیه حلزون گوش ندیدند نیز مناسب است. این هدفون‌های رسانای استخوانی، به جای هوا امواج صوتی را با استفاده از استخوان، به گوش می‌رساند.

برخی افراد با استفاده از هندزفری، گوششان چرک می‌کند و اذیت می‌شود. این هدفون‌ها برای کسانی که مشکلاتی با قراردادن هندزفری و هدفون در گوش دارند، مناسب است. این هدفون‌ها به دلیل اینکه گوش را نمی‌پوشانند، قابلیت نویز کنسلینگ ندارند و عایق صدای خوبی نیستند با اینکه این هدفون‌ها دارای دو عدد گوشگیر هستند. 

آیکون

   معرفی انواع و بهترین شارژرهای موبایل

هدست (Headset)

این دستگاه‌ها تلفیقی از هدفون و میکروفون هستند و استفاده آن‌ها در زمینه‌ی بازی‌های ویدیویی، کلاس آنلاین و جلسات آنلاین رایج می‌باشند. این هدست‌ها دارای انواع مختلف مدل‌ها مانند بی‌سیم، کابلی، بلوتوثی و .... هستند. مزایا و معایب هدست مانند هدفون رو گوشی و داخل گوشی است با این تفاوت که هدست دارای قابلیت پخش صدا و میکروفون اختصاصی است. 

نتیجه گیری

 هندزفری‌ها در انواع مختلف مدل‌ها، برای موقعیت‌های متفاوت و افراد با اولویت‌های متفاوت ساخته شده‌اند. هدفون و هندزفری‌ها با انواع مدل بی‌سیم، کابلی، ضد آب، ضد نویز، داخل گوش، دور گوش و ... موجود هستند. با توجه به مطالب بالا، مقایسه مزیت و معایب و اولویت شما در انتخاب هدفون می‌توانید بهترین مدل مناسب خود را بشناسید و تهیه کنید.