همه‌ی ما این شرایط را تجربه کرده‌ایم، دیدن نماد هشدار اتمام باتری در بالای صفحه، آن هم درست زمانی که به گوشی‌تان بیشتر از هر موقع دیگری نیاز دارید.

باتری‌ها مدت عمر مفیدی دارند و همیشه در شرایط عالی نمی‌مانند. اما خبر خوب این است که با تنظیمات ساده دستگاه و تغییر عادت‌های شخصی، نه تنها می‌توانید دفعات شارژ کردن گوشی را کاهش دهید، بلکه به طول عمر باتری نیز کمک خواهید کرد. در ادامه چندین راهکار برای افزایش طول عمر باتری گوشی موبایل ارائه می‌دهیم:

ترفندهای افزایش عمر باتری گوشی‌های اندروید

۱. کاهش روشنایی صفحه نمایش:

روشنایی صفحه نمایش یکی از مهم‌ترین عوامل در مصرف باتری گوشی‌های هوشمند است. کم کردن نور صفحه نمایش نه تنها در کوتاه مدت باعث صرفه‌جویی در مصرف باتری و افزایش عمر باتری می‌شود، بلکه به افزایش طول عمر کلی باتری نیز کمک می‌کند.

می‌توانید حتی کمی فراتر بروید. تا جایی که برای استفاده از گوشی مشکلی ایجاد نمی‌کند، سعی کنید تصویر زمینه و محافظ صفحه (screensaver) خود را به رنگ مشکی یا رنگ‌های تیره‌تر تغییر دهید. دلیل این است که تصاویر روشن‌تر و رنگی نیازمندِ صرف انرژی بیشتری از نور پس‌زمینه هستند.

۲. اجازه دهید گوشی‌ تان یک شب استراحت کند:

این یک راهکار ساده است، اما شاید برای بسیاری از افراد دشوار باشد: یکی از راه‌های عالی برای صرفه‌جویی در مصرف باتری و افزایش طول عمر آن، این است که گاهی اوقات در طول شب از آن استفاده نکنید. حتی اگر گوشی را روشن و به برق متصل نگه دارید، کنار گذاشتن آن برای یک شب واقعاً می‌تواند مفید باشد.

این کار را فقط یک بار در هفته امتحان کنید و ببینید که آیا تفاوتی ایجاد می‌کند یا خیر. این کار باعث افزایش طول عمر باتری گوشی‌تان می‌شود، به این معنی که دفعات کمتری نیاز به شارژ خواهید داشت.

۳. پس از شارژ کامل، گوشی خود را روی شارژ نگذارید:

این یکی از رایج‌ترین دلایل مصرف بی‌رویه‌ی انرژی و کاهش عمر باتری گوشی‌های هوشمند است. باتری‌های لیتیوم یونی در صورتی که بین 50 تا 80 درصد شارژ نگه داشته شوند، عملکرد بهتری دارند. بنابراین، اگر گوشی خود را برای تمام طول شب به شارژ متصل نگه دارید، ممکن است شارژ گوشی دائماً بین 99 و 100 درصد در نوسان باشد که این امر موجب هدر رفتن انرژی می‌شود. به همین دلیل، شارژ کردن گوشی در دفعات کوتاه‌تر در طول روز احتمالا بهترین راه برای حفظ عمر باتری است.

با این حال، یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش فرسودگی باتری و مصرف کمتر انرژی، شارژ کردن گوشی در هنگام عصر، پیش از خواب است. سپس، گوشی را از شارژ جدا کرده و شارژر را نیز از برق بکشید.

نحوه افزایش عمر باتری اندروید

۴. روش دیگری را برای شارژ گوشی خود امتحان کنید:

احتمالاً از کابل و شارژر کوچکی که همراه با گوشی‌تان ارائه شده برای شارژ استفاده می‌کنید، درست است؟ خب، این معمولاً سریع‌ترین روش برای شارژ کردن گوشی شماست. اما این تنها راه نیست و همیشه هم بهترین راه نیست.

می‌دانیم که این روزها کمتر اتفاق می‌افتد، اما اگر برای رفتن به سر کار رانندگی می‌کنید یا به طور کلی زیاد سفر می‌کنید، یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت باتری گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا، استفاده از شارژر فندکی ماشین است. این کار حتی ممکن است باعث صرفه‌جویی کمی در قبض برق منزل شما شود.

آیکون

 لیست بهترین گوشی ها از نظر قدرت باتری

همچنین می‌توانید از انرژی خورشیدی استفاده کنید. در سال‌های اخیر، شارژرهای خورشیدی برای گوشی‌ها پیشرفت قابل توجهی کرده‌اند. می‌توانید نوعی از آن‌ها را تهیه کنید که گوشی شما را به طور مستقیم شارژ کنند یا نوعی که پاوربانک‌های خود را برای استفاده‌ی بعدی شارژ می‌کنند، بنابراین یک پاوربانک کوچک برای مواقع ضروری در اختیار خواهید داشت. بسیاری از شارژرهای خورشیدی مدرن حتی در نور کم یا روزهای ابری هم کار می‌کنند و آن‌ها را به گزینه‌ای کاربردی در تمام طول سال تبدیل می‌کنند.

۵. از حالت پرواز (Flight Mode) به صورت راهبردی استفاده کنید:

حالت پرواز (Flight Mode) اساساً اتصال گوشی شما به شبکه‌ی موبایل را قطع می‌کند و این امر از برقراری و دریافت تماس‌ها، پیامک‌ها و دیتای موبایل جلوگیری می‌کند. بنابراین، اگر زمان‌های خاصی در طول روز وجود دارد که قصد دارید از گوشی خود استفاده نکنید – مانند زمانی که غذا می‌خورید، رانندگی می‌کنید یا در سینما هستید – فعال کردن حالت پرواز می‌تواند در صرفه‌جویی باتری به شما کمک کند.

۶. فعال کردن حالت صرفه‌جویی در باتری (Battery Saver Mode)

این گزینه برای مواقعی که نیاز دارید تا آخرین قطره‌ی انرژی باتری را نگه دارید، بسیار کاربردی است. «حالت صرفه‌جویی در باتری» می‌تواند به دوام بیشتر باتری گوشی شما کمک کند. اگر شارژ باتری گوشی‌تان بسیار کم است، تنظیمات باتری را باز کرده و «حالت صرفه‌جویی در باتری» را روشن کنید. این حالت به طور موقت برنامه‌ها را بسته و پر‌مصرف‌ترین عملکردهای گوشی را محدود می‌کند. با این حال همچنان می‌توانید تماس بگیرید، پیام ارسال کنید و به شبکه وصل شوید.

کم کردن قفل خودکار صفحه نمایش برای افزایش طول عمر باتری

۷. زمان قفل خودکار صفحه نمایش (Screen Timeout) را کمتر کنید:

با خاموش کردن صفحه نمایش زمانی که به آن نیاز ندارید، می‌توانید در مصرف باتری صرفه‌جویی کنید. این کار همچنین از شماره‌گیری‌های ناخواسته‌ی تصادفی و سایر لمس‌های سهوی صفحه نمایش جلوگیری می‌کند. اما لازم نیست همیشه این کار را به صورت دستی انجام دهید.

سعی کنید مدت زمانی را که پس از آن صفحه نمایش به طور خودکار خاموش می‌شود، تنظیم کنید. این قابلیت «زمان قفل خودکار صفحه نمایش» (Screen Timeout) نامیده می‌شود و می‌توانید آن را در بخش تنظیمات > نمایشگر (Settings > Display) پیدا کنید. این زمان را می‌توان روی بازه‌ی 10 دقیقه تا 15 ثانیه تنظیم کرد.

۸. غیرفعال کردن سرویس‌های مکان یابی (Location Services):

یکی از موثرترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف باتری گوشی، غیرفعال کردن عملکرد مکان‌یابی است. همچنین، باید مجوز دسترسی به موقعیت مکانی را برای برنامه‌هایی که به طور مداوم به آن نیاز ندارند، لغو کنید. با این کار، جلوی استفاده‌ی این برنامه‌ها از سرویس موقعیت‌یابی در پس‌زمینه را می‌گیرید که موجب صرفه‌جویی بیشتر در مصرف باتری می‌شود.

برای انجام این کار، به بخش تنظیمات > موقعیت مکانی > مجوز برنامه‌ها (Settings > Location > App permissions) بروید. در اینجا لیستی از تمام برنامه‌هایی را مشاهده می‌کنید که به آن‌ها اجازه‌ی دسترسی به موقعیت مکانی داده شده است. برای برنامه‌هایی که می‌خواهید به داده‌های موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشند، مانند گوگل مپ، آن را از لیست انتخاب کرده و «فقط هنگام استفاده از برنامه» را برگزینید. برای برنامه‌های دیگر، «مجاز نیست» را انتخاب کنید تا به هیچ وجه به سرویس موقعیت مکانی دسترسی نداشته باشند.

آیکون

 بهترین پاور بانک‌های فست شارژ

۹. خاموش کردن اسکن Wi-Fi:

سیستم‌عامل اندروید امروزه با قابلیتی همراه شده است که حتی زمانی که Wi-Fi را خاموش می‌کنید، به دنبال شبکه‌های Wi-Fi می‌گردد. از آنجایی که این سرویس به طور مداوم در پس‌زمینه اجرا می‌شود، باتری را نیز به طور پنهانی مصرف می‌کند. در اینجا نحوه‌ی غیرفعال کردن آن روی دستگاه‌های اندروید ۱۳به بالا آمده است:

  • تنظیمات (Settings) را باز کنید.
  • به بخش موقعیت مکانی (Location) و سپس سرویس‌های موقعیت مکانی (Location Services) بروید.
  • روی «اسکن Wi-Fi» (Wi-Fi scanning) کلیک کنید.
  • گزینه «اسکن Wi-Fi» را خاموش کنید.

اگر این گزینه غیرفعال (خاکستری) است و نمی‌توانید آن را غیرفعال کنید، ممکن است نیاز باشد که برای دسترسی به آن، یک بار موقعیت مکانی را روشن کنید. به خاطر داشته باشید که بعد از غیرفعال کردن اسکن Wi-Fi، دوباره موقعیت مکانی را خاموش کنید. در دستگاه‌های اندرویدی قدیمی‌تر، این تنظیمات را در بخش اتصالات (Connections) یا اینترنت (Internet) پیدا کنید.

برنامه تقویت باتری گوشی سامسونگ

با ترکیب نکات کاربردی فوق، میزان بیشتری از باتری را میتوانید ذخیره کنید.

در انتها به خاطر داشته باشید که صرفاً هدف، صرفه‌جویی اندکی در مصرف باتری نیست. باتری‌ها به طور طبیعی با گذشت زمان فرسوده می‌شوند، اما با صرفه‌جویی بیشتر در شارژ و نحوه‌ی استفاده از گوشی، می‌توانید عمر مفید باتری را طولانی‌تر کنید.